Strictly 18+ only

COCO

Hallo, mijn naam is COCO, en ik ben ruim dertig jaar werkzaam als illustrator in het BDSM veld.


Maar mijn interesse stamt van nog langer geleden; eigenlijk bestaat zij al zo lang als ik mij kan herinneren, van nog vóór mijn ontdekking dat er een naam voor dergelijke gevoelens bestond. Al op mijn achtste, negende jaar trachtte ik mijn fantasieën op papier vorm te geven, en toen ik een paar jaar later voor het eerst foto's en tekeningen onder ogen kreeg in de uitgaven van House of Milan etc. was de schok der herkenning enorm.


Het meest was ik gefascineerd door de tekeningen van mensen als Stanton, Willie en Eneg, om er maar een paar te noemen en het was toen dat mijn carrière als tekenaar eigenlijk echt begon. Ik begon te proberen in een dergelijke stijl te tekenen, met als voornaam verschil dat ik hun type dominatrix  de rol van slachtoffer liet spelen; een element dat sindsdien altijd een rol is blijven spelen in mijn werk  Het ondermijnen van autoriteit, gestoeld op kracht, leeftijd, persoonlijke verhoudingen, functie of nog iets anders is altijd een drijvende kracht gebleven, veeleer dan de onderwerping van toch al zwakkere personages.


Een paar jaar later kwam ik een verzamelbundel tegen van iemand wiens werk mij enorm heeft beïnvloed, Robert Bishop. Hij is voor mij nog altijd de grootste, en ik betreur uitermate het feit dat er nooit meer werk van hem zal verschijnen (hij is al vele jaren niet meer onder ons).


Zelf ben ik als professioneel illustrator begonnen aan het einde van de jaren zeventig, met publicaties in de magazines van Harmony Communications (later Harmony Concepts) in de VS, en in bladen als Massad, en later Subliem en Chick in Nederland. In Duitsland is er een reeks pockets verschenen in de Lenoir series, met tekeningen van mijn hand.


De laatste tien jaar ben ik voornamelijk op internet actief, middels mijn site www.cocoproductions.com, en met het maken van E-books voor andere maatschappijen, zoals het boek Sensitive Spots voor MTJ publishing, bijvoorbeeld. Maar er verschijnen ook nog wel publicaties op papier, voornamelijk in het blad Massad.


Ik wil BDSMAttitude van harte bedanken voor deze mogelijkheid om mij aan U voor te stellen, en ik hoop dat mijn werk, of een deel ervan, U zal bevallen!