Strictly 18+ only

Esther Verkest

Nederlands

français

Esther, ondeugend en immens grappig, gecreëerd door Kim


Jullie zouden Kim kunnen kennen als huiscartoonist van De Morgen, als striptekenaar (bronzen adhemar 2007), als maker van animatiefilms (prijs van de gouden harpij), als muzikant en theaterkunstenaar (het "Stripconcert": luisteren naar liedjes en meezingen met tekeningen), als radiopresentator (FM Brussel en Scorpio) of als illustrator van een sprookjesboek voor volwassenen ("Er was geenszins"), maar zeker niet vanuit onze bdsm wereld.

Humor speelt onweerlegbaar de meest prominente rol in zijn werk, maar dan wel een verbijsterende, gedurfde en heerlijk absurde, vaak incorrecte humor. Hardop lachen is je lot, of -bij gebrek aan durf hiertoe- zul je toch minstens ongemerkt glimlachen, reken maar. Een aanrader. Kim is naar mijn weten de enige Vlaamse cartoonist of striptekenaar die af en toe ook een cartoon of een stopgag tekent waarbij de clichés uit onze eigen zo specifieke bdsm wereld op de korrel worden genomen. Voor deze gastpagina was Kim zo vriendelijk om enkele vragen te beantwoorden:


Esther en bdsm. Waar haalt Esther die gevoelens? We zien Esther soms in heerlijke bondages, soms als meesteres. Wat is haar voorkeur?

Tja, Esther Verkest is nu eenmaal een ondeugende stripfiguur, waarom dus niet ook bdsm?

Esther heeft geen specifieke voorkeur denk ik. Ze ziet er goed uit en moet sexy zijn, dat is haar rol. Vandaar dat er ook dikwijls seksgrappen in voorkomen. Grappen over seks maken vind ik erg moeilijk. Het is al gauw platvloers of ordinair. Maar ik vind het dus wel uitdagend om te doen, tòch een goede seksuele grap bedenken. Ik ga dan eens na wat er allemaal mogelijk is op gebied van seks... SM, bondage, gloryholes, schoolmeisjesseks etc etc... Er is blijkbaar een enorm aanbod en op elk gebied valt weer een nieuwe grap te verzinnen.


Waar baseer je je op om bondages te tekenen? Waar haal je de inspiratie en hoe sta je tegenover de technische eisen van touwtjes om de tekeningen geloofwaardig te maken? Gebruik je fantasie, foto's, tekenvoorbeelden, eigen modellen of bv. geplukt van internet?

Alles tegelijkertijd, hahaha! Soms baseer ik mij op foto's uit blaadjes of van internet. Soms laat ik mij inspireren door wat ik zie of hoor op feestjes, op tv of bij vriend(inn)en. Het is echter niet zo dat ik het eerst zelf moet beleven om er grappen over te verzinnen. Over ALLES valt in feite een grap te bedenken, of dat nu over seks is of over boekhouden. Hahaha…


Als meesteres is Esther vaak heel overtuigend, in de juiste outfit. Kun je ook dat even toelichten?

Ja, ik baseer me dan wel op foto's. Het moet ook opwindend overkomen op papier. Tenzij het voor de grap niet de bedoeling is natuurlijk... Als Esther de dominantie speelt moet ze er ook echt staan, vind ik. En sexy zijn in haar outfit. En ja, ik teken dat graag uiteraard.


Wat denk je over die vorm van seksualiteitsbeleving, bij anderen? Heb je zelf enige affiniteit met bdsm?

Over BDSM? Ikzelf voel me er niet meteen toe aangetrokken. Ik word niet opgewonden van pijn. Een flinke klets op de billen in het heetst van de strijd of iemand aan een bed vastbinden, daar kan ik nog in meegaan, maar verder dan dat hoeft het voor mij niet te gaan. Ik vind de lederen outfits soms wel erg sexy, maar dat is dan wat betreft de bevrediging van het oog. Ik kan me wel erg aangetrokken voelen tot sexy outfits in het algemeen. Zelfs eerder dan complete naaktheid waarbij alles meteen verraden wordt. Sexy kleren geven niet meteen alles prijs, en dat vind ik dus dikwijls opwindender. En er is geen voorkeur. Leer met veel touwtjes, een schoolmeisjesuniform of iets truttig met veel kant, dat kan allemaal voor mij, hahaha!


Meer info: www.kimkrampen.be